10 tips voor huidbescherming tegen UVA en UVB
Bijgewerkt op: 9 dec. 2021
Er is een alarmerende toename van de snelheid van huidkanker. Veel consumenten denken dat producten met een hoge SPF-factor veilig genoeg zijn en de huid “bulletproof” maakt voor alle schade van de zon. Deze 10 tips geven meer inzicht in hoe het zit met de bescherming van je huid.

1. Beschermt een hoge SPF-zonnecreme werkelijk de huid?
Een SPF beschermt alleen tegen UVB-straling. De stralen die de huid een bruine teint geven en maar ook de huid verbrandt zonder bescherming. Maar hoe zit het met de gevaarlijke UVA-stralen?
UVA-stralen zijn het hele jaar aanwezig, dus ook in de herfst en winter, en wordt niet tegengehouden door bewolking of glas. Deze straling staat bekend als de “sluipmoordenaar” van de zon, omdat je niet kunt voelen dat het de huid aantast. De stralingen dringen dieper door in de huid − tot de cellen van de lederhuid − die de huid verouderen en bijdragen aan huidkanker.
Voor goede bescherming is het noodzakelijk om een breedspectrum zonbescherming te gebruiken die zowel UVA- als UVB-stralen kan bestrijden. Vertrouw NOOIT alleen op een SPF-factor; Je kan beter een SPF 15 regelmatiger aanbrengen dan dat een SPF 50+ het enige is dat je voor de hele dag aanbrengt.
2. Wat is het verschil tussen SPF 15, 30 en 50+?
Het verschil tussen SPF-factoren is veel kleiner dan je denkt. De meeste consumenten zijn van mening dat SPF 30 TWEEMAAL het niveau van UVB-bescherming biedt dan SPF 15. Dit is een fabel!
In feite is het verschil in UVB-bescherming tussen SPF 15 en 30 slechts 3,4% extra. Verder nog, het verschil tussen SPF 30 en SPF 50+ is slechts 1,6% meer UVB-bescherming!
In het tabel hieronder vind je de echte verschillen tussen SPF-beschermings factoren
