top of page
Huidproducten per huidtype

Op deze pagina vind je onze huidproducten geselecteerd per huidtype. Daardoor kan je eenvoudig geschikte gezichts- en lichaamsproducten vinden die bij jouw huid passen. Weet jij niet wat voor huidtype jij hebt? Wij helpen je graag met adviseren. >> Neem contact met ons op via deze link. <<

 

 

Veelgestelde vragen over huidtypes


Welke producten kan ik het beste gebruiken voor mijn huidtype?

Onder elke categorie vind je producten die je het beste kan gebruiken voor jouw huidtype. Deze zijn geselecteerd zodat je makkelijker producten kan uitzoeken die bij jouw huid passen. Met de filters kan je eenvoudig per merk of producttype jouw huidproducten vinden.

Wat is het verschil tussen een droge en een vochtarme huid?

Vaak denkt men dat een droge en een vochtarme huid hetzelfde is, maar dat klopt niet. Het verschil zit hem in het onderliggende tekort. Bij een droge huid is er een tekort aan vetten: er wordt te weinig talg (huideigen vet) geproduceerd. Deze huid heeft baat bij een vettere crème om dit tekort aan te vullen. Bij een vochtarme huid is er een watertekort in de huid. Deze huid is gedehydrateerd en mist hyaluronzuur (huideigen vochtstof). Deze huid kan zelfs gecombineerd tot vet zijn en heeft hydraterende producten nodig om het vochttekort aan te vullen.

Wanneer kan ik beginnen met anti-aging producten?
Vanaf het 21e levensjaar is de huid volgroeid en verouderd de huid. Vanaf dan is het belangrijk om de huid goed te verzorgen en te voeden. Hoe beter je de huid in jouw jongere jaren verzorgd, hoe beter jouw huid eruit ziet als je ouder bent. Vooral het hydrateren is heel belangrijk in je jongere jaren. Vitamine B3 en hyaluronzuur zijn hele belangrijke werkstoffen om de huidconditie optimaal op peil te houden. >> K
lik op deze link om onze producten met vitamine B3 en hyaluronzuur te bekijken. <<

Hoe kom ik van mijn vette huid af?
Een huidtype kan je niet zomaar veranderen. Een vette huid bevat talgklieren die actief werken. Ze produceren talg (eigen huidvetten) dat de huid zacht en soepel houdt. Het is belangrijk om bij dit huidtype de huid goed te reinigen. Daardoor voorkom je dat vuil en overtollig talg in de poriën blijft zitten en de huid gaat verstoppen. Gebruik daarnaast luchtige producten op waterbasis om een glimmende huid te voorkomen.

 

Hoe kan ik mijn rimpels verminderen?

Rimpels kan je helaas niet meer laten verdwijnen zonder cosmetische ingrepen. Wél kan je de huid goed verzorgen waardoor rimpels en (droogte)lijntjes verzachten en minder zichtbaar worden. Glycolzuur, melkzuur, hyaluronzuur en de vitamines A en C zijn heel geschikt om te gebruiken om de huid te verjongen. >> Klik op deze link om onze producten met deze werkstoffen te bekijken. <<

Wat kan ik doen aan een schilferende huid?

Een schilferende huid heeft een oorzaak: een vochttekort. Dit wordt ook een gedehydrateerde huid genoemd. Dit kan verschillende oorzaken hebben: onder andere een te droge huid, overmatig reinigen/douchen, te warm water gebruiken en overmatig zonnen/onder de zonnebank gaan.

Waarom rult mijn gezichtscrème?
Soms kan je crème of foundation gaan rullen. Dit kan meerdere oorzaken hebben:
- Je hebt teveel van het product gepakt waardoor een deel op de huid blijft liggen. Dit droogt uit en gaat rullen

​- Je hebt een gezichtscrème die te vol is voor jouw huid waardoor het niet opgenomen wordt en het product uitdroogt op de huid. Wanneer je over je huid wrijft gaat de crème rullen.

- Jouw crème of foundation bevat een fysische zonnefactor die op de huid blijft liggen. Wanneer je over je huid gaat wrijven rult de zonnefactor eraf.

Wat is het verschil tussen een dag- en een nachtcrème?

Tegenwoordig worden er steeds meer 24-uurs crèmes aangeboden omdat er in de basis geen verschil is tussen een dag- en een nachtcrème. Wel is het fijn om de crème aan te passen voor de nacht om de huid meer verschillende prikkels van werkstoffen te kunnen geven. Overdag met vitamine C en een SPF voor het beschermen tegen pigmentvlekken, vrije radicalen en UV-straling. In de avond met vitamine A en/of E voor een optimale vernieuwing en het herstellen van de huid.

Hoelang zijn huidproducten houdbaar?
Net als voeding hebben huidproducten ook een houdbaarheidsdatum. Op elk huidproduct staat vermeld hoelang het product houdbaar is na openen. Dit vind je terug op het product als een potje met geopend deksel. In of naast het potje staat een cijfer met een M erachter, bijvoorbeeld: 12M. Dit betekent dat het product 12 maanden na openen houdbaar is Er zijn ook al veel merken die een algemene houdbaarheidsdatum op hun producten vermelden. Daarbij garanderen ze de optimale werking binnen dat termijn.

bottom of page