top of page
  • Foto van schrijverMarisa

Verzorging bij acne

Acne is een huidprobleem dat vaak niet vanzelf weggaat. Dit huidprobleem heeft speciale aandacht en verzorging nodig. In dit artikel vertellen we je meer over de verzorging van de huid bij acne.

Reinigen

Het is van belang om 's ochtends en 's avonds de huid goed te reinigen met een mild reinigingsproduct. Een acnehuid is een geïrriteerde en gevoelige huid. Gebruik daarom geen agressieve reinigingsproducten met alcohol die de huid alleen maar uitdrogen en kwetsbaar maken. Kies voor een reiniging zonder zeep, emulgatoren, parfum en alcohol.


Exfoliëren (Peeling)

Acne heeft vaak een dikke hoornlaag (de buitenste laag van de huid). Dit betekent dat de huid overtollige dode huidcellen bevat die de poriën afsluiten. Het talg kan daardoor niet meer uit de poriën komen en daardoor ontstaan de verstoppingen: comedonen (mee-eters) en talgcysten. Daarom is het belangrijk om de acnehuid te ontdoen van de overtollige dode huidcellen. Dit kun je doen met een peeling met zuren. Met name salicylzuur en fruitzuren hebben een gunstig effect op de huid met acne. Gebruik bij actieve ontstekingen geen scrub met korrels. Dit geeft bij de acnehuid veel irritatie en verergert de acne doordat het de huid openmaakt en de bacteriën verspreidt.


Verzorgen

Kies bij acne voor een vetvrije en antibacteriële hydraterende crème zonder vetten of oliën. Hoe meer vet of olie in de crème, hoe sneller de talgklieren geïrriteerd raken, verstoppen en gaan ontsteken.


Huidverbeterende ingrediënten bij acne


Salicylzuur

Dit zuur verwijdert de overtollige dode huidcellen en voorkomt verstopping van de talgklieren. Het dringt tot diep in de porie en reguleert de talgproductie. Door de productie van t