top of page
  • Foto van schrijverMarisa

Stralend de feestdagen in

De feestdagen hebben iets magisch. We spenderen meer tijd met familie en vrienden, eten uitgebreider en maken elkaar graag blij met een persoonlijk cadeau. In deze periode wil iedereen er graag op zijn of haar best uitzien. In dit artikel delen we onze tips om stralend de feestdagen in te gaan!

Een mooie huid van binnenuit

Een gezonde huid begint met gezonde voeding. Je hoort vast wel eens: "Je bent wat je eet", dit betekent dat jouw lichaam letterlijk van alles wat je eet gemaakt wordt. Dus hoe beter de kwaliteit van jouw eten, hoe beter de kwaliteit van jouw lichaamscellen en dus ook van jouw huidcellen is. Ga niet (crash)diëten om er goed uit te zien, dit werkt alleen maar averechts waardoor je tijdens en na de feestdagen alleen maar extra aankomt en/of een onrustige huid krijgt. Voeg in deze periode extra groenten toe aan jouw maaltijden en drink zoveel mogelijk water en kruidenthee in plaats van andere dranken. Daarmee geef je jouw lichaam de boost die het nodig heeft!


Een verzorgde huid straalt het meest

Om jouw huid te laten stralen met de feestdagen kan je het beste dit stappenplan volgen:

- Reinig je huid 2x per dag met een milde cleanser.

- Boost jouw huid met een serum of ampullenkuur.

- Verzorg jouw huid met een dag- en/of nachtcrème, ook wel een moisturiser genoemd. - Gebruik 1x per week een peeling en masker om jouw huid extra te voeden.

Klik op onderstaande knop om onze huidproducten per huidtype te bekijken:




De perfecte make-up voor de feestdagen

Kies vooral make-up die bij jou past. Daarmee voel je je het meest op je gemak en dat straal je uit. Onze tips voor de perfecte make-up look:


Camoufleren van oneffenheden Vaak zijn er oneffenheden die je liever niet zichtbaar wilt hebben, zoals pigmentvlekken, puistjes en donkere kringen onder de ogen. Met een concealer kan je deze met gemak verdoezelen. Voor elk huidprobleem is er een camouflageproduct verkrijgbaar.




De perfecte basis: Foundation

Een make-up look valt of staat met de perfecte foundation als basis. Daarom is de juiste kleur en structuur van jouw foundation heel belangrijk. Een foundation kan je qua kleur het beste op je kaaklijn testen. Zo kan je bekijken of de kleur goed overloopt naar je hals, waardoor je geen maskereffect creëert. Daarnaast kan je bij een droge huid beter voor een vollere foundation kiezen en bij een vette huid voor een luchtige/matterende foundation.




Get the Glow

Met een highlighter geef je jouw huid een prachtige glans. Deze breng je aan op het jukbeen, wenkbrauwbot (direct onder de wenkbrauwen) en puntje van de neus. Daarmee accentueer je de sterke punten van het gezicht. Breng daarna een blush in jouw favoriete kleur aan onder het jukbeen, boven de hoeken van de wenkbrauwen en aan de zijkanten van de hals. Let op: werk bij een rijpere huid niet te ver naar de binnenkant van het gezicht. Houd de lijn van de buitenooghoek aan tot waar je de blush zet onder het jukbeen en werk vanaf buiten naar binnen met de kwast. Dit zorgt voor een jeugdige uitstraling.




Wenkbrauwen zijn het meest bepalend in het gezicht

Breng daarom je wenkbrauwen in vorm en kleur ze eventueel (licht) bij. Heb jij donkere en volle wenkbrauwen van jezelf? Breng ze dan in model door een klein beetje wenkbrauwgel aan te brengen. Heb jij vrij lichte wenkbrauwen van jezelf? Breng dan een getinte wenkbrauwgel aan en kleur daarmee de wenkbrauwharen in of verf ze in de juiste teint die past bij jouw huid en haar. Vuistregel: Verf je wenkbrauwen maximaal 2 tinten donkerder dan jouw natuurlijke haarkleur.




Sprekende ogen

Voor een schitterende oogopslag kan je jouw ogen eens wat extra aanzetten. Blijf echter wel bij de kleuren die bij jou passen. Ben je blond? Dan zijn taupe en antraciet mooie keuzes voor jou. Ben jij donkerharig? Dan zijn donkerblauw, donkerbruin en zwart goede keuzes. Voor koele kleurentypes raden we koele kleuren aan, zoals poederroze, wit, zilver, crème, taupe, grijs en blauwe kleuren aan. Voor de warme kleurentypes raden we warme kleuren, zoals gebroken wit, goud, warm bruin, groen, zalmroze en kopertinten aan.


Lippen om te zoenen

Een make-up is pas echt af als de lippen gekleurd zijn. En of dit nu een nudetint of knalkleur is, maakt niet uit. Als ze er maar verzorgd uitzien. Gebruik een lippotlood om de contouren van de lippen sterker aan te zetten en eventueel iets voller te maken. Gebruik daarna jouw favoriete kleur lippenstift of lipgloss. Gebruik lichtere kleuren om je lippen optisch voller te maken en donkerdere kleuren om je lippen optisch smaller te laten lijken. Hoe meer glans, hoe voller de lippen lijken.




Heb jij zin in een nieuwe look? Tot en met 31 december 2022 ontvang je 20%* voordeel op het volledige make-up aanbod in onze webshop met kortingscode: MAKEUPMYDAY

* Ook geldig op reeds afgeprijsde make-up, met uitzondering van medische camouflageproducten zoals Lycogel en Oxygenetix.




Wil jij meer informatie over huidverbeterende producten? Lees onze huidartikelen om op de hoogte te blijven van informatie over de huid, productingrediënten, voeding & gezondheid en nog veel meer onderwerpen. Klik op onderstaande knop om onze huidartikelen te lezen:


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page