top of page

Rouge aanbrengen

  

Ontdek welke kleur en textuur de perfecte blush moet hebben en hoe je rouge op de juiste manier aanbrengt!

Met rouge (het Franse woord voor "rood") of ook wel blush geef je je gezicht in een handomdraai meer frisheid en een jeugdigere uitstraling. Rouge in poedervorm is overduidelijk een klassieker op dit gebied. Ongeacht of het een poeder, palet, crème of stick is: één ding is zeker – met een beetje kleur op je wangen kun je je natuurlijke schoonheid benadrukken en je teint er gezonder uit laten zien. Voor de perfecte look is een gelijkmatige ondergrond onmisbaar. Hier zorg je voor met de juiste foundation. We laten zien welke kleur en textuur de perfecte rouge moet hebben hoe je deze op de juiste manier aanbrengt! 

rouge1.webp

 

Welke rouge past bij mij?

 

De meest voorkomende soorten rouge in een overzicht:

 

Poeder rouge

Poeder rouge of ook wel Powder Blush is de klassieker die je snel en eenvoudig kunt gebruiken. Met een blushpenseel breng je dit op de huid aan. Het zachte poeder zorgt direct voor een zijdezachte frisheid op je wangen. Het kleine, compacte product past bovendien uitstekend in je handtasje. Meestal zit er een rougepenseel en zelfs een spiegeltje bij.

 

Rouge palet

Rouge op paletten, ook wel blush bars genoemd, bieden het voordeel dat je de keuze hebt uit meerdere tinten blush color. Ervaren make-upgebruikers kunnen zo lichte kleurovergangen maken en met fascinerende effecten hun gezichtscontouren optimaal doen uitkomen. Een rougepalet is echter niet echt geschikt om snel even je rouge bij te werken of voor onderweg.

 

Crèmeblush

Crèmeblush of cream rouge kun je het beste aanbrengen met je vingers. Dit product zorgt voor rijke en zachte kleuren op de wangen. Let echter op: voor een gelijkmatige look gebruik je de crèmeblush alleen op crèmeproducten of foundation.

 

Blush stick

Ook perfect voor onderweg zijn de blush sticks. Dit is een crème-achtige rouge in handige stiftvorm. Thuis breng je de rouge aan en kun je deze met een blushpenseel vervagen, onderweg gebruik je gewoon je vingers.

 

Vloeibare rouge

Vloeibare rouge is bijzonder gemakkelijk over de huid te verdelen. Deze rouge zorgt voor een zachte glans en een bijzonder gelijkmatige, stralende teint. 

rouge.webp

 

Blushmake-up voor beginners: Zo breng je rouge op de juiste wijze aan!

 

Wij zijn dol op poeder! Poederrouge is immers het gemakkelijkst en zonder veel gedoe aan te brengen. Vloeibare rouge of crèmeblush daarentegen zijn meer geschikt voor wat verder gevorderde make-upgebruikers. De textuur is lastiger aan te brengen en je gebruikt al snel te veel kleur. Bovendien kunnen cream rouge en vloeibare rouge alleen op een crème-achtige foundation aangebracht worden, maar niet op een poederondergrond.

Gebruik voor het aanbrengen van poederrouge een rougepenseel. Vaak zit er zelfs al een penseel bij het product. Pak met het blushpenseel wat rouge, klop de kleur een beetje af, glimlach een beetje en breng dan de blush aan op de jukbeenderen. Hoe nauwkeurig je de rouge aanbrengt, hangt uiteindelijk af van de vorm van je gezicht. Afhankelijk hiervan kun je met de juiste techniek bepaalde gebieden optimaal benadrukken.

rouge-textur2.webp

 

Zo benadruk je de vorm van je gezicht met rouge optimaal:

 

Rond gezicht

Om je gezicht er wat smaller uit te laten zien, breng je de rouge op de jukbeenderen aan en werk je schuin omhoog richting de slapen.

 

Ovaal gezicht

Om een lange, smallere gezichtsvorm optisch wat korter te laten uitzien, breng je de rouge iets onder de jukbeenderen horizontaal aan.

 

Hoekig gezicht

Voor zachtere gelaatstrekken breng je de rouge onder de jukbeenderen aan. Vervaag deze naar achteren, tot ongeveer ter hoogte van de oren.


Rouge: gebruik voor de dagelijkse make-up

Gebruik slechts een vleugje rouge en subtiele tinten, zoals een lichte perziktint of zacht roze, voor een frisse en natuurlijke look.


Rouge: gebruik voor de make-up 's avonds

's Avonds mag de make-up best een tikkeltje gewaagder zijn. Nu mag je ook gerust wat meer kleur gebruiken om de gehele look door middel van Ultra Blush wat meer intensiviteit te geven.

Welke kleur blush past bij mij?

De passende blushkleur hangt in eerste instantie af van je haar- en huidskleur.

rouge-hautfarbe2.webp

 

Lichte haren en lichte huid

 

Je hebt lichte haren en een lichte huid? Dan zijn zachte roze tinten bijzonder geschikt, om de vaak ietwat bleke en koele teint een frissere en levendigere uitdrukking te geven.

rouge-hautfarbe.webp

 

Donkere haren en een donkerdere huid

Ben je meer het warmbloedige type met donkerder haar en een donkerdere of licht gebruinde huid? Dan laten zachte, warmere tinten met een vleugje oranje jouw teint stralen.

 

Tip van de professional

Geef je teint nog wat meer expressie en glans door een bronzer aan te brengen langs de jukbeenderen en de rand van het voorhoofd. Met behulp van een highlighter kun je nog een paar extra glinsterende accenten aanbrengen. Gebruik de highlighter op het hoogste punt van de jukbeenderen tot aan de buitenste rand van het oog. 

 

Let bij het gebruik van rouge absoluut op het volgende:

 

  • Zuig de wangen licht naar binnen en volg de lijn met de Blush. Zo krijg je het shapende effect. Ga je voor het zachte effect? Breng de blush dan aan op de jukbeenderen.
     

  • Vermijd een vlekkerige look: De ondergrond bepaalt welke blush je kunt gebruiken. Als je alleen een poeder als ondergrond hebt gebruikt, dan kun je er ook alleen een poederrouge overheen aanbrengen. Hetzelfde geldt voor het gebruik van een vloeibare rouge: breng deze alleen aan op een crème-achtige ondergrond. Nadat je de foundation afgepoederd hebt, kun je daar overigens probleemloos ook de allrounder, de poederrouge op aanbrengen!
     

  • Tip voor de blushkleur: Voor een subtiele make-up is het een goed idee om een blush te gebruiken in dezelfde tint als je lippen.
     

  • Less is more: Als je rouge gebruikt, gebruik dan zeker niet te veel van het product. Voor een natuurlijke look heb je slechts een vleugje kleur nodig! Als je toch een keer een beetje te veel rouge opdoet, gebruik dan een transparant poeder om de kleur wat te neutraliseren.

bottom of page