top of page
  • Foto van schrijverMarisa

Spotlight op Minerale Makeup: de voordelen en waar je op dient te letten

Bijgewerkt op: 21 aug. 2021

De gemiddelde vrouw draagt 10 uur per dag make-up. De chemicaliën die vaak in make-up zitten staan de hele dag in contact met de huid. Je huid kan daardoor elk jaar kilo’s chemicaliën opnemen!


In dit artikel lees je meer over de voordelen van Minerale Make-up zodat jij een gezonde make-up-keuze kunt maken.


Minerale make-up heeft zeker een revolutie teweeggebracht in de cosmetische industrie. De minerale make-up markt groeit met 15% per jaar en dit zal in tegenstelling tot traditionele make-up verder toenemen.


Minerale make-up bevat natuurlijke ingrediënten die, mits correct geformuleerd, goed zijn voor de huid. Hoogwaardige mineralen bieden over het algemeen superieure zichtbare resultaten in vergelijking met traditionele synthetische make-up – zonder de ‘dubieuze’ ingrediënten. Mineralen hechten zich mild aan de huid als een sluier en werken als kleine spiegeltjes, die licht reflecteren om de huid een gezonde uitstraling te geven.


In zijn zuiverste formulering gebruikt minerale make-up de natuurlijke eigenschappen van aardmineralen voor dekking, camouflage en bescherming van de huid. Mineralen van hoge kwaliteit blokkeren de poriën niet en de hoge niveaus van zinkoxide en non-nano-titaniumdioxide (zonder nanotechnologie) bieden bescherming tegen de zon. Doordat de oxides de UV straling van de zon terugkaatsen, kunnen ze niet in het lichaam binnendringen.


De beste merken bevatten een hogere mate van natuurlijke bescherming tegen de zon in vergelijking met merken die mogelijk niet geschikt zijn voor het beschermen tegen UV-stralen. Er is tegenwoordig een enorme marktvraag naar natuurlijke en veilige huidverzorging. Maar let op … niet alle mineralen worden op dezelfde manier gemaakt. Door de “mineralen trend” springen veel bedrijven hierop in en hebben inferieure kwaliteitsmake-up gecreëerd wat afbreuk doet aan de puurheid van echte minerale make-up.