top of page
  • Foto van schrijverMarisa

Salicylzuur

Salicylzuur is een prachtig ingrediënt dat veel wordt gebruikt in producten voor de vette/onzuivere (acne) huid. Wat doet dit zuur en wanneer kies je voor producten met salicylzuur? In dit artikel vertellen we je alles over salicylzuur.

Wat is salicylzuur?

Salicylzuur is een Beta Hydroxy Zuur (BHA) en komt van de boomschors van de wilg. Alle Beta Hydroxy Zuren zijn in vet oplosbaar en kunnen daardoor makkelijk in de poriën komen om talgproblemen op te lossen. Er zijn vele onafhankelijke wetenschappelijke studies waarin de effectiviteit van dit zuur bewezen is.


Waarvoor wordt salicylzuur gebruikt?

Dit zuur wordt ingezet als een peeling (ook wel exfoliant of resurfacing genoemd) om huidproblemen onder invloed van een verstoorde talgproductie aan te pakken. Het zuur verwijdert het overtollige talg en de dode huidcellen die de poriën verstoppen.

Wat voor resultaten geeft salicylzuur?

Salicylzuur kan hele mooie resultaten geven bij verschillende huidproblemen zoals: acne, rosacea, comedonen (mee-eters) en een vette huid. Het is belangrijk dat het product de juiste concentratie salicylzuur en pH waarde heeft om goede resultaten te geven. Zit er een te lage concentratie in of is de pH waarde te hoog of te laag, dan kan het gewenste resultaat niet behaald worden. Laat je altijd adviseren door een huidspecialist voor het beste resultaat.


Voor wie is salicylzuur geschikt?

Salicylzuur is een zuur dat in vet oplosbaar is. Daarom is dit zuur heel geschikt voor huidproblemen die veroorzaakt worden door een te hoge talgproductie zoals acne, puistjes en comedonen. Ook voor de vette en onzuivere huid is dit zuur heel geschikt. Ook bij een gevoelige huid kan salicylzuur gebruikt worden. Bij veel huiden wordt salicylzuur goed verdragen en daardoor is de kans op irritaties minimaal.


Wat doet salicylzuur voor de huid?

Salicylzuur heeft verschillende positieve werkingen op de huid waardoor het een breed inzetbare werkstof is.

Salicylzuur heeft een exfoliërende werking