top of page
  • Foto van schrijverMarisa

De Vette huid

Bijgewerkt op: 22 aug. 2021

Een vette huid komt veel voor. De structuur van de huid is grover, je ziet duidelijk de poriën en de opperhuid is vaak dikker en doffer. In de loop van de dag gaat de huid glimmen. Heb jij ook snel een vette en glimmende huid? In dit artikel leggen we je alles uit over de vette huid en hoe je dit huidtype het beste kan verzorgen.

Hoe herken je een vette huid?

De vette huid heeft grove poriën, voelt vaak wat ruwer aan en glimt snel. In de loop van de dag gaat de huid steeds meer glimmen. De poriën in de huid zijn duidelijk zichtbaar, dat komt door de overmatige talg productie (vetten op de huid). Een vette huid is geen resultaat van een slechte hygiëne wat vaak gedacht wordt. Hoe ouder we worden, hoe meer de talgproductie afneemt. Daarom komt een vette huid vaker voor bij jongeren. Ook komt de vette huid vaker voor bij pubers door de veranderingen van de hormoonhuishouding. Een vette huid is vaak erfelijk bepaald. Bij een vette huid heb je sneller last van onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes. Een vette huid met veel onzuiverheden, ontstekingen en/of puistjes/pukkels valt onder de term: Acne.


Verzorgen van de vette huid

Kies bij een vette huid voor olievrije producten. Een milde reiniger is geschikt voor de vette huid. Kies voor een cleanser een zonder zeep. Zeep stimuleert de talgproductie in de huid en maakt daarmee de huid nog vetter. Reinig de huid 's ochtends en 's avonds. Kies daarna indien nodig voor een lotion zonder alcohol om de laatste restjes reiniging te verwijderen en om de huid voor te bereiden op je dag-/nachtcrème. De crème wordt dan beter opgenomen. Gebruik een vetvrije crème die het talg (eigen huidvet) balanceert en de huid matteert. Sluit de verzorging indien gewenst af met een Minerale make-up.


Must voor de vette huid

Exfoliëer de huid met een peeling met zuren. Deze werkt dieper in de huid dan een gewone peeling en herstelt meteen het vochtgehalte van de huid. Daardoor zie je sneller resultaat. Gebruik bij een peeling het liefst een product met salicylzuur erin. Salicylzuur haalt de dode huidcellen weg en reinigt ook meteen de poriën. Kies daarnaast voor een zuiverend masker om de poriën goed te reinigen en de huid minder onzuiver te maken.


Let op met de zon