top of page
  • Foto van schrijverMarisa

Reinigingsproducten

Een optimale verzorging van de huid begint met een goede reiniging. Waarom is het reinigen van de huid zo belangrijk en welke soorten cleansers zijn er? Je leest het in dit artikel.


Wat is een reiniging? Een reiniging is een product dat vuil en overtollig talg van de huid verwijderd. Daardoor kan de huid de werkstoffen van de producten die je vervolgens aanbrengt beter opnemen.

Waarom dien je een reiniging te gebruiken? Een reiniging zorgt ervoor dat de verzorgingsproducten beter door de huid worden opgenomen. Als er overtollig vet en vuil op de huid ligt vormt dit een laag tussen de huid en het product. Daardoor kunnen waardevolle werkstoffen uit crèmes, serums en maskers niet door de huid worden opgenomen. Dat is een verspilling van jouw waardevolle producten. Wij vergelijken dit altijd met een auto. Je gaat een auto toch ook niet in de was zetten voordat je deze gewassen hebt?

Hoe vaak kan je jouw huid reinigen? Je kan de huid het beste maximaal 1 tot 2 maal per dag reinigen. Bij een onzuivere/vette huid en als je make-up draagt is het belangrijk om de huid 2x per dag te reinigen. Heb jij een droge, en/of gevoelige huid of rosacea? Dan raden wij je aan om je huid maximaal 1 maal per dag te reinigen. Bij voorkeur in de avond.

Wat gebeurt er als je de huid te vaak reinigt? Wanneer je de huid te vaak reinigt droog je de huid uit. De natuurlijke beschermlaag van de huid wordt aangetast en de pH waarde van de zuurmantel wordt verstoord. De zuurmantel zorgt voor een optimale balans op de huid om schadelijke stoffen en micro-organismen buiten de deur te houden. Hoe langer de huid onbeschermd is, hoe groter het risico op huidirritaties.


Soorten cleansers Er zijn voor reinigingsproducten heel veel varianten op de markt: Reinigingsdoekjes, facewash, reinigingsmelk, hydrofiele olie, balms en foam/schuim. Wees kritisch bij het kiezen van een goede cleanser. Het gaat immers om een van de belangrijkste organen van je lichaam. Deze dien je met zorg te behandelen. Daarom is het belangrijk om de beschermingslaag van je huid zo min mogelijk aan te tasten. Een onzuivere en/of vette huid heeft een andere cleanser nodig dan de droge huid. Wij raden het af om kant-en-klare reinigingsdoekjes te gebruiken. Deze bevatten vaak alcohol en parfum en je poetst letterlijk door de wrijving over het gezicht de beschermlaag van de huid.

Welke cleanser past het beste bij jouw huid? Per wens en huidconditie adviseren wij verschillende reinigingsproducten. Gebruik bij een vette huid een cleanser met anti-bacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Let er wel op dat dit product geen alcohol (alcohol denat. of ethanol) bevat, dit werkt uitdrogend. Gebruik bij een droge huid een hyrdofiele olie of een balm. De oliën zijn oplosbaar in water en nemen enkel het vuil van de huid op zonder de beschermlaag aan te tasten. De droge huid blijft soepel en krijgt een betere weerstand dankzij de verzachtende eigenschappen van olie. Voor de normale huid kan je kiezen uit een hyrdofiele olie, reinigingsmelk of een foam/schuim. Let er wel op dat hier geen parfum in zit en alcoholvrij is.

Waar dien je om te denken als je een cleanser koopt? Kies voor een cleanser zonder parfum (een plantaardig parfum mag wel) of alcohol. Laat je adviseren door een huidspecialist. Het is zonde om te investeren in een cleanser die de beschermlaag van de huid aantast en uitdroogt.


Voordelen van een goede cleanser

- Je begint je dag fris en wordt makkelijker wakker. - Al je huidproducten worden beter opgenomen en geven een optimaal resultaat.

- De huid krijgt een frisse teint. - Voorkomt verstopte poriën, mee-eters en gerstekorrels.

Nadelen

- Geen!

Onze tips - Gebruik lauw water tijdens het reinigen. Als je het verschil in temperatuur op de huid niet voelt is het perfect! - Gebruik je handen om de reiniging in te masseren i.p.v. wattenschijfjes of washand, dit stimuleert de doorbloeding. - Spoel je huid grondig na met lauw water. - Dep je huid droog i.p.v. droog te vegen i.v.m. het intact houden van de zuurmantel. Gebruik bij voorkeur een handdoek van microvezel, deze is extra zacht voor de huid.

Mocht je nog vragen hebben over het reinigen van jouw huid, dan beantwoorden wij ze graag! Stel jouw vraag hieronder bij opmerkingen.


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page