top of page
  • Foto van schrijverMarisa

Doorbloeding in de huid

Bijgewerkt op: 22 mrt.

De doorbloeding in de huid is van groot belang. Maar wat doet de doorbloeding en waarom is een goede stofwisseling belangrijk? In dit artikel lees je meer over de functie van de doorbloeding in de huid.


De doorbloeding

Het bloed stroomt door de bloedvaten en haarvaten in het lichaam. De doorbloeding is een transportmiddel: Het zorgt voor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen en organen in het lichaam, ook naar de huidcellen. Dankzij zuurstof en voeding kunnen gezonde nieuwe huidcellen gevormd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de huid sneller en beter kan herstellen. De vitamines en mineralen in onze voeding zijn van groot belang: ze geven energie, herstellen en beschermen dankzij de antioxidatieve werking. Daarnaast worden afvalstoffen afgevoerd via de bloed- en lymfevaten zodat deze het lichaam weer kunnen verlaten.


Couperose

Bij couperose heeft de huid te maken met verlamde of verzwakte kleine bloedvaten (haarvaten). Deze bloedvaten functioneren niet meer optimaal en blijven open staan. In deze haarvaten blijft zuurstofarm bloed staan en dit wordt zichtbaar in de huid. Couperose kan erfelijk zijn, maar kan ook door een externe oorzaak ontstaan. Denk hierbij aan extreme temperatuur verschillen (winters weer en sauna), het nuttigen van alcohol, roken en bij het nuttigen van pittig gekruide voeding. Deze factoren kunnen de couperose veroorzaken en/of verergeren. Wanneer je last hebt van couperose, wil dit nog niet meteen zeggen dat je een gevoelige huid hebt. >> Klik hier voor meer informatie over couperose.


Slechte doorbloeding door roken

Door roken vernauwen de bloedvaten. Dit komt omdat ze verstoppen met de afvalstoffen uit sigaretten. Daardoor kan het bloed niet meer goed door de bloedvaten getransporteerd worden. De huid wordt vaal/grauw van kleur en functioneert minder goed. Daarnaast kunnen de bloedvaten blauw/paars opschijnen in de huid (couperose).


Hoe verbeter ik de doorbloeding in mijn huid?

Er zijn verschillende producten om de stofwisseling van de huid te activeren. De meest effectieve oplossing voor een betere doorbloeding in de huid is de Bindweefselmassage. Met deze stevige massage wordt de huid en de doorbloeding geactiveerd. Dit kan je zelf doen, maar een bindweefselmassage van een huidspecialist is het meest effectief.

Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kan je ze hieronder bij opmerkingen plaatsen, wij beantwoorden ze graag!

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page