top of page
  • Foto van schrijverMarisa

Tips voor huidverzorging in de winter!

Wanneer het klimaat kouder is, krimpen de bloedvaten in het lichaam om ons te isoleren en de bloedtemperatuur op ongeveer 37° C te houden. De bloedvaten worden dunner en liggen dieper in de huid. Door deze verminderde doorbloeding en het gemis aan zon ziet de huid er in de winter bleker uit. In dit artikel lees je welke producten jouw huid in de winterperiode een flinke oppepper geven!

Blijf je huid beschermen tegen UV-straling

Hoewel UVB (B van burning) stralen niet zo intens zijn in de winter, zijn de UVA-stralen nog steeds intens en kunnen ze zelfs door glas en wolken dringen. Naast huidveroudering is UVA (A van aging) ook verantwoordelijk voor het veroorzaken van huidkanker, Daarom is het belangrijk om een breedspectrum zonnecrème of make-up met SPF te gebruiken als je veel buiten bent. Bijvoorbeeld: Synergie Skin Second Skin Crush foundation, BB-Flawless, Mineral Whip, Brush on Block Touch of Tan en de Babor creamy compact foundation.


Hydrateer van binnen en buiten

Centrale verwarming, grote temperatuursverschillen en koude wind kunnen schade aanrichten aan de huid met als resultaat een droge en/of gebarsten huid. Het is belangrijk om producten te gebruiken met een hoog gehalte aan vochtregulerende bestanddelen zoals: Vitamine B3 en hyaluronzuur, dat 1000 keer zijn gewicht bindt in water. Daarnaast kan je het beste kiezen voor hoogwaardige oliën in je producten die de huid niet verstoppen zoals: olijf squaleen, sheaboter, macadamia-olie en duindoornolie om vochtverlies voorkomen.


Vitamine B producten verhogen het ceramidegehalte (huideigen stof met de perfecte vocht-vet balans) in de huid waardoor het optimaal vocht vast kan houden en de huid beschermt tegen uitdroging in de winter. Het versterkt ook de buitenste laag van de huid, zodat de beschermingslaag van de huid beter bestand is tegen schadelijke indringers.


Producten met hyaluronzuur (huideigen vochtstof) zorgen voor een sterke vochtbinding in de huid. Daardoor kan de huid het vocht goed