top of page
  • Foto van schrijverMarisa

Tips voor huidverzorging in de winter!

Wanneer het klimaat kouder is, krimpen de bloedvaten in het lichaam om ons te isoleren en de bloedtemperatuur op ongeveer 37° C te houden. De bloedvaten worden dunner en liggen dieper in de huid. Door deze verminderde doorbloeding en het gemis aan zon ziet de huid er in de winter bleker uit. In dit artikel lees je welke producten jouw huid in de winterperiode een flinke oppepper geven!



Blijf je huid beschermen tegen UV-straling

Hoewel UVB (B van burning) stralen niet zo intens zijn in de winter, zijn de UVA-stralen nog steeds intens en kunnen ze zelfs door glas en wolken dringen. Naast huidveroudering is UVA (A van aging) ook verantwoordelijk voor het veroorzaken van huidkanker, Daarom is het belangrijk om een breedspectrum zonnecrème of make-up met SPF te gebruiken als je veel buiten bent. Bijvoorbeeld: Synergie Skin Second Skin Crush foundation, BB-Flawless, Mineral Whip, Brush on Block Touch of Tan en de Babor creamy compact foundation.


Hydrateer van binnen en buiten

Centrale verwarming, grote temperatuursverschillen en koude wind kunnen schade aanrichten aan de huid met als resultaat een droge en/of gebarsten huid. Het is belangrijk om producten te gebruiken met een hoog gehalte aan vochtregulerende bestanddelen zoals: Vitamine B3 en hyaluronzuur, dat 1000 keer zijn gewicht bindt in water. Daarnaast kan je het beste kiezen voor hoogwaardige oliën in je producten die de huid niet verstoppen zoals: olijf squaleen, sheaboter, macadamia-olie en duindoornolie om vochtverlies voorkomen.


Vitamine B producten verhogen het ceramidegehalte (huideigen stof met de perfecte vocht-vet balans) in de huid waardoor het optimaal vocht vast kan houden en de huid beschermt tegen uitdroging in de winter. Het versterkt ook de buitenste laag van de huid, zodat de beschermingslaag van de huid beter bestand is tegen schadelijke indringers.


Producten met hyaluronzuur (huideigen vochtstof) zorgen voor een sterke vochtbinding in de huid. Daardoor kan de huid het vocht goed vasthouden en wordt de huid geactiveerd om zelf extra hyaluronzuur te produceren.


Iedereen heeft een hydraterende crème nodig in de winter, maar het is belangrijk om de juiste crème voor jouw huidtype te kiezen: Een luchtige moisturizer voor een vette huid met vergrote poriën, een vollere crème voor verouderende huid, een kalmerende crème voor een gevoelige en geïrriteerde huid en een rijke crème voor een (zeer) droge huid. Synergie Skins Hydrolock, de Babor Moist + Lipid cream en PCA Skin Hydraluxe zijn vaak de favoriete nachtcrèmes voor de winter omdat ze rijk zijn en verzachtende ingrediënten bevatten die de huid repareren en voeden.


Vergeet niet om ook in de winter goed te blijven drinken. Als je in de winter niet graag water drinkt, kies dan voor natuurlijke kruidenthee of warme citroen- en gemberthee. Probeer eens een gezondere warme chocolademelk met pure biologische cacao (2 theelepels), honing naar smaak en ongezoete amandelmelk.


Winter exfoliatie

Een zachte exfoliatie (peeling) is ook in de winter belangrijk. De natuurlijke celvernieuwingsprocessen in de huid werken met het koude weer langzamer en worden dankzij een peeling geactiveerd. De (scrub)peelings kunnen wekelijks worden gebruikt (vooral in de T-zone) bij een normale tot robuuste huid, maar wordt afgeraden bij een gevoelige huid. Voor de gevoelige huid kan je het beste kiezen voor een peeling op basis van enzymen. Peelings met AHA en/of BHA zuren kan je gebruiken bij een robuuste, vette en/of onzuivere huid.



Lichaam

De huid van het lichaam wordt in de winter vaak schilferig en droog. Vergeet niet om het lichaam twee keer per week te peelen met lichaamsscrub. Gebruik na het het douchen altijd een verzorgend product zoals bijvoorbeeld een bodylotion, een rijke bodycrème of body oil.




Make-up in de winter

Vaak zie je make-up meer op de huid liggen in de winter. Dit komt omdat de huid droger is en daardoor kan gaan schilferen. Pas in de eerste plaats je huidverzorgingsroutine aan om uitdroging van de huid te voorkomen. Blijf je de foundation op de huid zien liggen? Pas dan de volheid van jouw foundation aan. Vaak kan je voor een vollere variant kiezen.


Winters tintje

Omarm jouw natuurlijke winterse kleur of ga voor een prachtige zomerse teint van Marc Inbane. Kies bij een foundation voor een tint die perfect samengaat met de zijkant van je hals. Zo weet je zeker dat je geen masker effect creëert.


Zachte lippen

Vergeet niet om je lippen te beschermen. Ze zijn zeer gevoelig voor uitdroging in de winter. De Synergie Skin Lip Service, Alpha-H lip perfector, PCA Skin Hyaluronic Acid Lip Booster en Babor Firming Lip booster zijn intensieve lipbehandelingen met hyaluronzuur. Ze hydrateren, beschermen tegen uitdroging en geven de lippen een natuurlijke plump (extra lipvolume). Ze geven daarnaast een mooie natuurlijke glans aan de lippen. Ben jij fan van de labello maar wil je niet constant blijven smeren met deze stick? Dan is de Babor Lip Protect balm de perfecte oplossing. Het gemak van de stick, de voeding van argan olie!



Verzorg droge handen en voeten

Handen en voeten vertonen al snel de eerste de tekenen van winterdroogte. Wil je je voeten en handen goed in de watten leggen? Scrub dan je handen en voeten en verzorg ze met een royale dosering voedende handcrème. Draag dunne katoenen sokken en/of handschoenen naar bed en word wakker met baby zachte handen en voeten.




Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kan je ze hieronder bij opmerkingen plaatsen. Ik beantwoord ze graag!

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page