top of page
  • Foto van schrijverMarisa

Tips voor huidverzorging in de lente

Bijgewerkt op: 12 apr.

Het is weer lente! De zon schijnt en alles komt tot leven. We gaan weer lekker naar buiten en genieten van het prachtige weer. Wist je dat door de verandering van het klimaat de conditie van jouw huid ook verandert? In dit artikel geven we je tips voor het verzorgen van jouw huid in de lente.

Gebruik producten die passen bij jouw huidtype Normale tot vette huid - In de lente gaat de temperatuur omhoog, waardoor het talg bij de normale tot vette huidtypen (natuurlijke vetlaag van de huid) in de huid vloeibaarder wordt. De huid kan daardoor meer gaan glimmen. Kies voor een luchtige crème die intensief hydrateert en jouw huid een prachtige glans geeft zonder te glimmen. Klik op onderstaande knop om deze luchtige crèmes te bekijken:


Droge tot normale huid - In de lente wordt de luchtvochtigheid hoger, waardoor de huid iets minder droog en trekkerig aan gaat voelen. Het is belangrijk om de huid goed te blijven voeden en hydrateren om een verzwakte huidbarrière te voorkomen. Kies voor producten die rijk zijn aan lichtgewicht oliën zoals arganolie, bakuchiol en jojobaolie. Klik op onderstaande knop voor om deze voedende crèmes te bekijken:
Ben jij veel buiten? Dan kan je kiezen voor een gezichtscrème met een zonbeschermingsfactor. Let wel goed op of deze crème ook een verzorging biedt. Is dit niet het geval, dan kan je een serum gebruiken voor het hydrateren en voeden van de huid. Let ook op of de zonnecrème vrij is van synthetisch parfum, om pigmentvlekken te voorkomen. Klik op onderstaande knop om onze dagcrèmes met SPF te bekijken:Hydrateer de huid van binnenuit Voldoende water in het lichaam is niet alleen belangrijk om gezond te blijven, het is essentieel voor een gezonde en stralende huid. Wist je dat je water ook kan eten? Komkommer, wortels en andere rauwkost bevatten veel water. Voeg dit dagelijks toe aan je menu en geniet van een gezonde huid!

Tip Maak van je kraanwater mineraalwater met dit recept: Meng 1/2 theelepel himalaya zeezout (roze van kleur, te koop bij natuurwinkel en supermarkt) met 2 liter kraanwater (wanneer je hier misselijk van wordt, dien je de dosering te verdubbelen naar 1 theelepel op 2 liter water). Drink op de nuchtere maag minimaal een half uur voor de maaltijd een 1/2 - 1 liter water om het lichaam en de huid te ontgiften en drink de rest verdeeld over de dag.

Ontgift de lever

In de lente gaat de lever ontgiften. Alle opgeslagen gifstoffen worden de komende tijd door de lever uitgescheiden. Veel mensen krijgen hier last van, dit veroorzaakt de bekende voorjaarsmoeheid. Heb je hier last van? Help dan je lichaam te ontgiften door bijvoorbeeld extra (mineraal)water te drinken en/of een groentesapdag in te lassen.

Ontdoe je huid van overtollige huidcellen In de winter bouwt je huid een extra laag huidcellen op voor extra bescherming. Verwijder deze overtollige cellen door 1-2x per week een peeling/scrub te gebruiken. Zet deze in de badkamer neer en geniet van een moment voor jezelf. Klik op onderstaande knop om ons peeling assortiment te bekijken: