top of page
  • Foto van schrijverMarisa

De zon in het voorjaar

De zonnestralen in het voorjaar lijken altijd heel onschuldig. De jassen gaan weer uit en we gaan in de zon zitten. Maar kan je ook verbranden in deze heerlijke lente zon? Je leest het in dit artikel.


De zonnestralen in de lente lijken heel onschuldig. Toch is het heel belangrijk om je huid goed te beschermen tegen verbranding. De kracht van de zon hangt niet alleen samen met de temperatuur. Dit betekent dat de zonnestralen op een frisse dag van 15 graden net zo krachtig kunnen zijn als op een warme dag van 25 graden. Vooral met een lichte huidskleur dien je extra goed op te passen met de zon. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen verbranden in het voorjaar. Daarom is het advies om de huid geleidelijk aan de zon te laten wennen. Vooral tussen 12:00 en 15:00 uur is het belangrijk om een zonnecrème te gebruiken met een zonnecrème met minimaal SPF 30.

Onze tips voor in de Lente - Laat je huid langzaam wennen aan de zon door maximaal 10 minuten onbeschermd in de zon te zitten. - Gebruik standaard zonnecrème als dagcrème en/of bodylotion als je langer dan 20 min. per dag buiten bent. - Gebruik voor een optimale bescherming van de huid een minimale zonnefactor van SPF 30 - Meng bijvoorbeeld de Doctor Babor SPF 50 Ultimate protecting balm door jouw dagcrème voor de optimale verzorging. - Gebruik voor een zonnige glow de Skin Glow Iluminator en meng deze door jouw dagcrème met zonnefactor. - Gebruik een zelfbruinende tanner om alvast dat mooie bruine kleurtje te krijgen!


Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kan je ze hieronder bij opmerkingen plaatsen, wij beantwoorden ze graag!


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page