top of page
  • Foto van schrijverMarisa

Bakuchiol

Momenteel hoor je veel over het nieuwe ingrediënt Bakuchiol. Een plantaardig ingrediënt die veel voordelen voor de huid biedt. Wat doet deze werkstof en voor welke huidtypes is het geschikt? Je leest het in dit huidartikel.

Wat is Bakuchiol?

Bakuchiol is een plantaardig ingrediënt dat wordt verkregen uit de bladeren en zaden van de Psoralea corylifolia-plant. Deze werkstof heeft verschillende voordelen voor de huid: Het vermindert rimpels en lijnen, werkt ontstekingsremmend, voorkomt hyperpigmentatie door zonschade, verzacht de huid en geeft de huid een jeugdige glans.


Wat doet Bakuchiol?

Deze werkstof bevat antioxidanten voor het beschermen van de huid tegen vochtverlies en het binnendringen van schadelijke stoffen en bacteriën. Het verzacht de huid, werkt ontstekingsremmend, stimuleert het vernieuwingsproces van de huid en vertraagt het huidverouderingsproces.


Ook voor de huid met milde acne is Bakuchiol zeer geschikt. Het kalmeert de roodheden, remt ontstekingen en helpt de huid bij het genezingsproces.


Waar zit Bakuchiol in?

Tegenwoordig zie je Bakuchiol in steeds meer producten verschijnen dankzij de door onderzoek aangetoonde effecten op de huid. Door Bakuchiol te combineren met Retinol (vitamine A) wordt de werking van de laatste gestabiliseerd. Bakuchiol kalmeert de huid en kan er zo voor zorgen dat de huid retinol beter tolereert.
Hoe gebruik je Bakuchiol?

Breng de huidverzorgingsproducten met het bakuchiol-extract altijd aan op de schone huid van gezicht, hals en decolleté. Breng altijd eerst het dunste product aan voor het dikste product. Is jouw product met bakuchiol een lichtgewicht serum? Dan breng je 'm aan vóór je nachtcrème. Gebruik je je bakuchoil overdag? Gebruik dan als laatste stap in je huidverzorgingsroutine altijd een dagcrème met minimaal SPF 30.


Kan ik beter een Bakuchiol-serum of Bakuchiol-olie gebruiken?

Steeds meer huidverzorgingsproducten bevatten bakuchiol. Gelukkig hoef je bij het kiezen geen rekening te houden met de textuur, want die heeft geen invloed op de werking. Wat belangrijk is, is de concentratie bakuchiol in een product. Onderzoek heeft uitgewezen dat 0,5 tot 2% de juiste hoeveelheid is voor zichtbare resultaten.