top of page
  • Foto van schrijverMarisa

Tijd voor de grote (Huid)Schoonmaak!

Bijgewerkt op: 21 aug. 2021

De lente komt eraan. Dit betekent dat het klimaat gaat veranderen. De lucht wordt vochtiger en het wordt warmer omdat de zon gaat steeds meer schijnen. De huid past zich hier op aan en kan wel wat hulp gebruiken. De huid gaat meer talg produceren en bouwt extra huidcellen op. Dit kan ervoor zorgen dat de huid sneller verstopt raakt. Dit kan comedonen (Mee-eters), puistjes en acne veroorzaken. In dit nieuwste huidartikel geven wij je tips om je huid gezond en stralend te houden in de lente.

Door gebrek aan zonlicht in combinatie met overmatige kunstmatige hitte en te warm douchen wordt de huid in de winter droger en vaal van kleur.Met deze tips geef je de huid nieuwe energie! Gebruik minder volle producten In de winter wordt de huid droger en adviseer ik altijd om vollere producten te gebruiken. In de lente en zomer wordt de huid vetter en kan je overschakelen op een variant die luchtiger is. Babor heeft bijvoorbeeld van veel crèmes een luchtigere variant. Bijvoorbeeld de Moisturizing cream rich 5.2 voor de herfst/winter en de Moisturizing cream 5.1 voor de lente en zomer. - Gebruik jij onze producten en wil je graag advies? Wij raden je graag een luchtige variant aan voor jouw dagelijkse crème! Peel/Scrub de huid De wisselende temperatuur van binnen en buiten, de luchtvochtigheid en extra warme douche doen de huid geen goed. Vooral de droge lucht trekt veel vocht uit de huid waardoor deze droog en schraal aanvoelt. Door de huid regelmatig te scrubben/peelen zorg je ervoor dat de overtollige huidcellen verwijdert worden, de doorbloeding geactiveerd wordt en de huid beter jouw verzorgingsproducten op kan nemen. Gebruik bijvoorbeeld een milde peeling zoals deze zuurvrije peeling voor de gevoelige huid: Synergie Skin - Luciderm.


Wil je meer over peelings/scrubs weten? >> In dit artikel lees je alles over scrubs/peelings. A little SPF a Day keeps the wrinkles away! Als de zon weer gaat schijnen gaan we direct naar buiten. De tuin in, wandelen, fietsen en met een boekje lekker lezen in het lente zonnetje. Heerlijk natuurlijk, de warme zonnestralen op de huid doen een mens goed en de huid maakt vitamine D aan. Ben je langer dan 30 minuten buiten per dag? Dan raad ik je aan om een crème of make-up product met zonnefactor (SPF) te gebruiken om huidschade te voorkomen. Ik krijg veel cliënten in de Huidstudio met zonschade. Dit is een milde vorm van huidkanker, maar wel een waarschuwing dat de huid een flinke schade heeft opgelopen van de zon. Deze schade is blijvend en kan niet meer terug gedraaid worden. Schade veroorzaakt niet alleen onrust in de huid zoals huidkanker, acne en pigmentvlekken. Het veroorzaakt ook veroudering van de huid. Dit versnelt het ontstaan van lijnen, rimpels en verslapping van de huid.
Zorg voor voldoende slaap Een goede nachtrust is belangrijk om het lichaam te herstellen. De spijsvertering komt op gang en je lichaam gaat ontgiften. Ook de huid herstelt na een dag vol met blootstellingen aan wisselende temperaturen, stralingen, blauw licht, UV licht en fijnstof. Veel mensen vergeten dat de huid een opname orgaan is. Dus wat er op de huid komt wordt opgenomen en verwerkt door het lichaam.Zorg ervoor dat je de huid reinigt en voedt voordat je gaat slapen voor een optimaal herstel van de huid. Mijn voorkeur: Reiniging met een milde cleanser zoals bijvoorbeeld een hydrofiele olie en gebruik een hydraterend serum met hyaluronzuur of vitamine B3 in combinatie met een voedende nachtcrème. Hydrateer de huid van binnenuit Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. Hoe beter de vochthuishouding van het lichaam is, hoe beter de vochthuishouding van de huid. Drink mineraalwater in plaats van kraanwater. Door de mineralen kan het water opgenomen worden in de cellen van het lichaam. Ook een lichte kruidenthee ( bijv. groene thee met gember of citroen ) kan jouw lichaam zuiveren. Let wel op de kwaliteit van het water en varieer met verschillende soorten losse kruidenthee. Vocht is een transportmiddel in de huid dat ervoor zorgt dat de voedingsstoffen vanuit de voeding overal in het lichaam en de huid kunnen komen. Daarnaast zorgt het ervoor dat alle afvalstoffen die vrij komen in het lichaam en de huid weer afgevoerd worden via het bloed. Ook de werkstoffen van jouw verzorgingsproducten worden beter opgenomen wanneer het vochtgehalte van de huid goed is. Zorg voor voldoende beweging Een optimale manier om de stofwisseling te activeren is regelmatige beweging en dan het liefst in de buitenlucht. Dankzij een goede doorbloeding en stofwisseling krijg je weer nieuwe energie en een frisse kleur in het gezicht. Let op je voeding In ons blog vind je veel tips over voeding die een weldaad kan zijn voor de huid. Zeker als je kampt met een huidprobleem raad ik je aan om eens bij de categorie: Voeding en Gezondheid te kijken in ons Blog. Fris je garderobe op Het kan zijn dat de kleding die je al een tijdje niet gedragen hebt muf is geworden tijdens de wintermaanden of veel stof heeft verzameld. Dit kan een gevoelige huid irriteren. Huidvlekjes of een uitslag kan erg vervelend zijn als je weer lekker naar buiten wil in de lente zon. Was je kleding op lage temperatuur met een parfumvrij wasmiddel en een scheutje azijn voor een zacht effect. >> Lees ook dit artikel over het zuiveren van je lucht door middel van planten! Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kan je ze hieronder bij opmerkingen plaatsen, Wij beantwoorden ze graag!

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page