top of page
  • Foto van schrijverMarisa

Schoonheidsslaapje

Slapen is ontzettend belangrijk. Wanneer je slaapt laad de batterij van het lichaam weer op. Het lichaam herstelt en het krijgt nieuwe energie. Hier een paar tips zodat je optimaal jouw slaap kunt pakken. Daarnaast is slapen natuurlijk erg goed om de huid te herstellen!

Het beddengoed

Per nacht verliezen we zo’n 300 cc vocht wat uiteindelijk opgenomen wordt in de lakens (je kent het wel, klam beddengoed). En vergeet daarnaast niet alle huidschilfers en afvalstoffen die je gedurende jouw slaap achter laat! Wist je dat huisstofmijt, beestjes en schimmels houden van warme vochtige plekken? Een bed is voor hun een fantastische leef omgeving.


Huisstofmijt: alleen microscopisch waar te nemen en ze voeden zich met de huidschilfers die men achter laat. Vervolgens laten huisstofmijt uitwerpselen achter waar veel mensen allergisch voor zijn. Wand- en bedluizen voeden zich met bloed van mensen. Beten zwellen onmiddellijk op en jeuken erg. Kortom, weg is de goede nachtrust!


Was je beddengoed 1 keer per week op minimaal 60 graden om alle bacteriën goed te doden. Laat elke dag het beddengoed lekker luchten door niet meteen het bed op te maken maar alles lekker open te slaan. En zet elke dag het raam een half uur open voor nieuwe frisse zuurstof.


Houd daarnaast de rest van de slaapkamer rustig en opgeruimd. Kies voor rustige kleuren in de slaapkamer en voor donkere gordijnen. Moeite met opstaan in de ochtend? Ken je de wake-up light al?


Kussensloop tegen rimpels

We adviseren kussenslopen wat vaker te wassen omdat dit direct in contact staat met de huid. Daarnaast is het een aanrader om op een satijnen kussensloop te slapen, eerst even wennen maar het heeft zoveel voordelen zoals het voorkomen van een geïrriteerde huid, voorkomen lijnen in het gezicht, voor een betere opname van de nachtcrème, het bevordert de cel vernieuwing en er zijn nog meer goede redenen! Wist je trouwens dat slapen op een katoenen kussensloop in de top 5 staat als het gaat om veroorzaken van nieuwe rimpels? Het kan namelijk zomaar gebeuren dat je op een ochtend de slaap rimpels er niet meer uit krijgt...


Slaap op vaste tijden

Probeer je slaap aan te houden op vaste tijden. Kies er bijvoorbeeld voor om iedere avond om een vaste tijd op bed te gaan (22:30 uur bijvoorbeeld). De biologische klok gaat hier aan wennen en het wordt makkelijker om in slaap te komen. Probeer ook altijd 7 tot 8 uur per nacht te slapen. Zo kan de huid en het lichaam zich maximaal herstellen en opladen. In de ochtend er eerder uit? Dan is het aan te raden om ’s avonds eerder op bed te gaan, klinkt natuurlijk heel logisch.


Lavendel geur en kleur

Wist je dat lavendel het lichaam en geest laat ontspannen? Het kalmeert, geeft licht en rust. De zenuwen worden versterkt en het verdrijft hoofdpijn. We worden heerlijk loom en slaperig van een lavendel geur. Spray een heerlijke lavendel spray door de slaapkamer en op het beddengoed. Gebruik eventueel een wasmiddel met lavendel geur.Melatonine

Melatonine is een hormoon die door de pijnappelklier in de hersenen wordt aangemaakt. De afgifte komt 's avonds op gang. Onder invloed van licht wordt de melatonine afgifte minder. Men denkt dat melatonine met het bioritme van de mens heeft te maken. Wanneer je slecht slaapt of slaapstoornissen hebt wordt melatonine niet goed aangemaakt. Probeer voor het slapen gaan geen tv te kijken of te computeren zodat de melatonine van nature goed gestimuleerd wordt.


Om de slaap extra te bevorderen is dit hormoon in supplement vorm te verkrijgen. Dit verbetert het slaapritme. Wees wel bewust met het innemen van dit hormoon en overleg dit van te voren met jouw arts. Het wordt bijvoorbeeld afgeraden melatonine langer dan 3 maanden achter elkaar te gebruiken.


Vind jij onze huidartikelen waardevol? Dan zouden we het superleuk vinden als je deze deelt met je familie en vrienden! Via onderstaande knoppen kan je dit artikel delen:

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page