top of page
  • Foto van schrijverMarisa

Melkzuur

Melkzuur wordt al eeuwenlang gebruikt in huidverzorgende producten. Cleopatra, de koningin van het Oude Egypte, nam regelmatig een bad van melk om haar huid zacht en stralend te houden. In dit artikel vertellen we je meer over melkzuur en wat het doet voor de huid.

Waar wordt Melkzuur voor gebruikt?

Melkzuur wordt gebruikt in peelings, crèmes, lotions, maskers en cleansers. Melkzuur wordt vaak gebruikt als een Ph-regulator en als hydratant. Daarnaast wordt het gebruikt om dode huidcellen te verwijderen (exfoliëren). Deze exfoliërende werking helpt de tekenen van een ouder wordende huid tegen te gaan. De belangrijkste eigenschappen van melkzuur Samen met onder andere glycolzuur en citroenzuur behoort melkzuur (of lactaatzuur) tot de Alpha Hydroxy Zuren (AHA). Deze in water oplosbare zuren hebben veel positieve effecten op de huid. Afhankelijk van de sterkte van de concentratie werken ze hydraterend, stimuleren ze de vernieuwing van huidcellen laten ze de huid er stralender en egaler uitzien. Van deze zuren is melkzuur de meest zachte variant. Dit heeft te maken met de molecuulgrootte en hoe ze de de huid kunnen doordringen. Melkzuur is daarom ook heel geschikt voor de droge en/of gevoelige huid.

Melkzuur reinigt de huid Melkzuur is een belangrijk ingrediënt in milde reinigers. Het kan vet, vuil en dode huidcellen helpen verwijderen. Zo wordt de huid op een milde en effectieve wijze gereinigd. Het heeft een antibacteriële werking en is daarom ook zeer geschikt voor de onzuivere huid. Wanneer je een gezichtsreiniger wil gebruiken kies je voor een product met het ingrediënt: L-lactic acid of lactaatzuur.


Melkzuur hydrateert de huid Melkzuur heeft een hydraterende werking en voorkomt vochtverlies van de huid. Het herstelt de bovenlaag van de huid en helpt de celwanden van de huid opnieuw opbouwen, waardoor deze beter vocht vasthoudt. Kies voor een hydraterende gezichtscrème met melkzuur bij een droge/vochtarme huid.

Melkzuur egaliseert de huid

Heb je oppervlakkige bruine of rode plekjes door acne, of

donkere vlekken op de huid door zonbeschadiging? Dan kan melkzuur helpen deze te vervagen. Het heeft namelijk een licht verhelderende werking en reguleert de aanmaak van pigment. Zo maakt het de huid egaler. Met een serum, crème, lotion of masker met dit ingrediënt kun je de huid verhelderen.


Melkzuur stimuleert de huidvernieuwing

Melkzuur breekt de lijmachtige laag tussen huidcellen af, waardoor dode huidcellen sneller loslaten. Ook helpt het de vernieuwing van huidcellen te stimuleren. Het resultaat is een gladde en stralende huid. Het is daarom een heel goed ingrediënt voor scrubs en peelings.

Producten met Melkzuur bij Huidstraling:


Vind jij onze huidartikelen waardevol? Dan zouden we het superleuk vinden als je deze deelt met je familie en vrienden! Via onderstaande knoppen kan je dit artikel delen:83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vitamine C

Alcohol

Glycolzuur

Comments


bottom of page