top of page
  • Foto van schrijverMarisa

Glycolzuur

Bijgewerkt op: 22 aug. 2021

Inmiddels is het bewezen dat zuren een zeer goed effect geven op het gebied van huidverbetering en huidverjonging. Het maakt de huid egaler en gladder. In dit artikel leggen we je meer uit over het (peeling)zuur: Glycolzuur.

Afkomst

Fruitzuren zijn zuren die over het algemeen afkomstig zijn uit fruit. Zo heb je zuren die afkomstig zijn uit citroenzuur, amandelzuur, melkzuur, appelzuur of bijvoorbeeld wijnzuur. Glycolzuur wordt verkregen uit suikerriet, maar komt ook voor in suikerbieten en in vruchten zoals ananas, meloen en onrijpe druiven.


Werking

Glycolzuur of fruitzuur in de puurste vorm heeft een peelend effect op de huid. Glycolzuur zakt tot de epidermis, een laag waar voornamelijk alle dode huidcellen zich bevinden. De cement-laag van deze dode huidcellen wordt opgelost en de dode huidcellen komen los te liggen van de huid.Hierdoor vind er een afschilfering plaats en de huid word direct wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Glycolzuur is een van de fruitzuren met de kleinste moleculen en penetreert daarom het diepst en met gemak in de huid. Grove poriën en huidverkleuringen worden minder zichtbaar. De huid wordt elastischer en is beter in staat zijn eigen vocht vast te houden. Glycolzuur werkt ook ontstekingsremmend doordat het een antioxidante werking heeft.


Voor welke huid?

- Een onzuivere huid

- Een vochtarme huid

- Een acne huid

- Grove porïen

- Opervlakkige pigmentvlekken, pigmentverstotingen of pigmentonregelmatigheden

- Rimpels

- Een matte, doffe en vale teint

- Een rijpe huid


Resultaat

Glycolzuur wordt al jaren in de cosmetische industrie gebruikt om de huid gladder en gezonder te maken. Glycolzuur verbetert de structuur van de huid doordat de celdeling van de huid gestimuleerd word. Grove poriën en huidskleur verschillen worden minder zichtbaar. De huid wordt meer elastisch en is beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden. Kortom een oppepper voor uw huid!


Onze producten met glycolzuur

Wij hebben verschillende producten in ons assortiment met Glycolzuur. Een peeling met glycolzuur kan het beste in kuur verband gedaan worden om het meest optimale resultaat te behalen. Tijdens een kuur dien je een sunblock te gebruiken op de behandelde huid om deze te beschermen tegen zonschade. Roken vertraagd het genezingsproces. Je komt niet in aanmerking om deze peeling te gebruiken wanneer je zwanger bent, borstvoeding geeft of Roaccutane gebruikt.

Vind jij onze huidartikelen waardevol? Dan zouden we het superleuk vinden als je deze deelt met je familie en vrienden. Via onderstaande knoppen kan je dit artikel delen!

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page