top of page

Medik8 Vitamine A

Retinol (Vitamine A) is een huidverbeterende vitamine met verschillende positieve effecten op de huid waaronder:


- Verstevigt de huid
- Verzacht lijnen en rimpels
- Vermindert ontstekingen
- Remt de bacteriën op de huid die acne veroorzaken 
- Stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen

Join the Vitamin A list en bestel jouw producten bij Huidstraling!

medik8 vitamine a anti rimpel verslappin

Anti-aging zoals je het nog nooit hebt gezien

 

Vitamine A is in staat celvernieuwing in de huid te stimuleren voor een gladdere, jeugdig ogende teint. Dit helpt de poriën te reinigen voor een egale teint. Vitamine A verbetert ook de productie van collageen om fijne lijntjes en rimpels te bestrijden en helpt de vorming van pigment in de huid te blokkeren voor een heldere en egale huid.

Laten we het echter maar zeggen ... Vitamine A heeft ook zijn problemen. Bij toediening met een sterkte die sterk genoeg is om een zichtbaar effect op de huidveroudering te hebben, kan het irritatie in de vorm van steken, roodheid en afschilfering veroorzaken. Dus heeft Medik8 besloten er iets aan te doen.

De bijwerkingen van retinol worden vaak geassocieerd met het feit dat teveel te snel wordt toegediend. Om dit tegen te gaan, ontwikkelde Medik8 een uniek Time Release (TR ™) toedieningssysteem. Alle vitamine A-serums van Medik8 gebruiken het ingrediënt ingekapseld in een microvloeistof of polymeer omhulsel. Terwijl het serum in de huid wordt gebracht, breekt de inkapseling af en komt de vitamine A langzaam in de huid terecht. Dit minimaliseert het risico op irritatie aanzienlijk en zorgt ervoor dat de voordelen van de huid langzaam worden ontvangen gedurende een langere periode. Daarom beschouwt Medik8 al hun retinol producten als: "intelligente retinol”. 


Bij Medik8 wordt geadviseerd om de toepassing van retinol geleidelijk in te voeren. Ze hebben een 'retinol ladder' ontwikkeld waarmee de huid kan wennen aan het ingrediënt. Begin in eerste instantie met een instapproduct met een laag percentageniveau, zoals Retinol 3TR™ twee keer per week gedurende de eerste 2 weken, daarna eenmaal om de andere nacht gedurende nog eens 2 weken en daarna elke nacht. Zodra de huid een tolerantie voor het ingrediënt heeft opgebouwd, kun je doorgaan naar een vitamine A met hogere sterkte.

De Retinol Lader

Voor de retinaldehyde begin je met Crystal Retinal 6™ en breng je het in jouw routine met behulp van de ladder. Zodra de huid gewend is, kun je naar Crystal Retinal 10™ gaan.

Medik8 heeft een assortiment vitamine A-producten voor elk huidtype en elke behoefte. Ze gebruiken geen traditionele retinylesters (zoals retinyl palmitate) omdat ze erg zwak zijn en slecht door de huid worden opgenomen. In plaats daarvan richten ze al hun aandacht op vormen van vitamine A waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze geweldige resultaten opleveren. Bekijk onderstaande vergelijkingstabel.

Retinol

 

De klassieke vorm van vitamine A welke beproefd en bewezen is in tal van dermatologische tijdschriften. Wanneer retinol op de huid wordt aangebracht, ondergaat het twee conversies. Eerst wordt het omgezet in retinaldehyde en vervolgens in retinoïnezuur. Retinoïnezuur is de actieve vorm van vitamine A; de vorm die daadwerkelijk door de huid kan worden gebruikt. Het veroorzaakt cellulaire vernieuwing en collageenproductie om de verbluffende effecten te geven die ervaren worden door retinol gebruikers. Medik8 heeft een uitgebreide retinol-productcollectie, variërend van Night Ritual Vitamin A™ (0.2%) voor starters, tot maximale sterkte Retinol 10TR™(1%) voor ervaren vitamine A-gebruikers.

Retinaldehyde

 

Met innovatie als kern, was Medik8 niet helemaal tevreden met het assortiment intelligente retinol-serums. Ze besloten om vitamine A naar een hoger niveau te brengen en retinaldehyde te introduceren - een vitamine A-molecuul van de volgende generatie dat een stap dichterbij retinolzuur is dan retinol. Het levert resultaten tot 11 keer sneller dan klassieke vormen van retinol in Crystal Retinal 6™,1 retinaldehyde dringt snel in de huid en helpt bij het opnieuw opbouwen van collageen. Geleverd in een kristal-inkapselingsysteem, wordt het ingrediënt gedurende de nacht vrijgegeven in de huid. Dit betekent dat retinaldehyde net zo zacht is voor de huid als retinol, maar dat het vergelijkbare effecten heeft als op recept verkrijgbare retinoïnezuur. 

Retinyl-retinoaat

 

Retinyl-retinoaat is een echte doorbraak in anti-aging huidverbetering, dit innovatieve ingrediënt is het resultaat van 8 jaar onderzoek in samenwerking met een Koreaanse superlab. Retinyl-retinoaat is een hybride molecuul dat retinol en retinoïnezuur combineert. Dit nieuwe ingekapselde molecuul vertoont eigenschappen van beide broningrediënten; verbetering van de anti-ageingactiviteit van retinol zonder de irriterende bijwerkingen van retinoïnezuur. Het verhoogt de collageenproductie en rimpelherstel met maximaal 8 keer meer dan standaard retinol. Plus, in tegenstelling tot veel andere vitamine A-derivaten, is retinyl-retinoaat veel stabieler in zonlicht.

De vitamine A producten van Medik8:

bottom of page