top of page
Doctor babor pro huidstraling.nl huidverbetering huidveroudeirng anti rimpel rimpels pigme

Babor Skincare


Babor is een professioneel merk dat breed ingezet wordt op de behoefte van de huid. Dankzij de verschillende gezichtsverzorgingslijnen bieden zij voor elke huidwens en huidprobleem een oplossing. Zo kan je kiezen uit huidproducten die op huidtype en huidconditie geselecteerd zijn, maar ook voor echte probleemoplossers zoals huidverzorging voor acne, roscaea, eczeem, pigmentvlekken, rimpels, verslapping en roodheden.
 

Alle Babor producten


Veelgestelde vragen over Babor skincare

Hoe is Babor ontstaan?
Het productmerk Babor is opgericht in 1956 door de Michael Babor. Het eerste huidproduct dat hij ontwikkelde was de Hy-öl. Een cleanser met hydrofiele oliën die niet alleen reinigt, maar de huid ook voedt en hydrateert. Naast de Hy-öl oontwikkelde hij vele bekroonde innovaties in de huidverzorging. De farmaceut Dr. Leo Vossen ontwikkelde een beauty start-up en haalde het bedrijf naar Aken, waar Babor tot op heden nog steeds gevestigd is. De ondernemersfamilie Vossen heeft het merk van de wetenschapper wereldwijd bekend gemaakt en daardoor is Babor in meer dan 60 landen verkrijgbaar. Het bedrijf is tot op de dag van vandaag nog altijd in familiebezit en zij maken deel uit van de wetenschappelijke onderzoeken die worden uitgevoerd. Een groot icoon in het Babor assortiment zijn de ampullen. Een glazen ampul bevat de perfecte dosering aan werkstoffen, waarbij de inhoud van 2 milliliter direct een prachtig en zichtbaar effect laat zien in de huid.

Wat is de filosofie van Babor?
Bij Babor werken ze elke dag aan het verbeteren van de skincare, rekening houdend met mens en natuur. O.a. duurzaamheid en clean science staan hoog in het vaandel. Daarom werkt Babor dagelijks aan de (door)ontwikkeling van de producten om ze vrij van microplastische deeltjes en synthetische polymeren te maken. Dit proces zal in 2023 eindigen, waarbij de laatste recepturen vrij gemaakt zijn van deze stoffen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Babor ?
- Ze maken gebruik van een CO2-vrije productie.
- Alle huidproducten zijn dierproefvrij.
- Steeds meer huidproducten zijn vegan. Met uitzondering van huidproducten met ingrediënten zoals collageen, bijenwas en zijde-extract. Zodra er geschikte alternatieven gevonden worden, wordt dit aangepast.
- Bijna alle producten vrij van plastic.
- 100.000 m2 ecologisch compensatiegebied.
- Geothermie voor het gebruik van aardwarmte


Worden de producten van Babor op dieren getest?
Nee, de producten zijn dierproefvrij.

Wat zijn de bestsellers van Babor?
Hy-öl
Uiteraard behoort het eerst gemaakte product van Babor : De Hy-öl tot één van de bestsellers van Babor. Deze cleanser is breed inzetbaar dankzij de bijbehorende phytoactive kruidencomplexen voor verschillende huidtypen. De Hy-öl van Babor reinigt de huid grondig zonder de huid uit te drogen, verzacht rimpels en droogtelijntjes dankzij de verzorgende laag dat het op de huid achterlaat.

Beauty Ampullen
De Babor beauty ampullen zijn pure werkstofconcentraten. Ze werken maar liefst 8x sterker dan een dag- of nachtcrème. Met de babor ampullen kan je gericht op de huidconditie werken om de huid te hydrateren, kalmeren, zuiveren, verstevigen en te beschermen. >> Bekijk via deze link alle Babor ampullen.

Mattifying Protector SPF 30
De Babor Mattifying Protector SPF 30 is een anti-zonnebrandcrème met matte finish. Ideaal als basis als je make-up draagt en voor de gemengde tot vette huid. Deze zonnecrème beschermt de huid tegen UVA- en UVB-straling en blauwlicht van computer en telefoon. Met een SPF bescherm je de huid tegen zonschade, pigmentvlekken en huidkanker. Daarnaast voorkomt het uitdroging van de huid waardoor rimpels en lijnen voorkomen worden. >> Bekijk via deze link de Mattifying Protector SPF 30

Zijn alle Babor producten vegan?
Nee, niet alle huidproducten van Babor zijn vegan. Er worden wel steeds meer gezichtsproducten ontwikkeld die vegan zijn.


Waar kan ik Babor kopen?
Babor kan je bij de huidspecialist kopen en online bestellen bij Huidstraling. Ben jij nog niet bekend met Babor? Dan helpen wij jou graag met een persoonlijk huidadvies door een orthomoleculair huidspecialist. Neem contact met ons op via info@huidstraling.nl of bel/whatsapp naar telefoonnummer: 0651903873. 

Zijn de producten van Babor geschikt voor de gevoelige huid?
Ook voor de gevoelige huid heeft Babor huidproducten. Laat je adviseren voor het beste resultaat door onze orthomoleculair huidspecialist door contact met ons op te nemen. >> Klik op deze link om alle Babor huidverzorging te bekijken voor de gevoelige huid.

Heeft Babor producten om acne te verminderen?
Dankzij de jarenlange kennis en ervaring in werkstoffen van Babor zijn er gespecialiseerde huidproducten voor acne. >> Via deze link kan je alle producten voor de acnehuid bekijken.
 

bottom of page